LABRADORS CAIRN TERRIERS
WIE ZIJN WIJ?
PUPPY DAG
GASTENBOEK
LINKS
CONTACT
ALGEMEEN PUPS
CAIRN TERRIERS - PUPS
2006 - 2007

Onze Cairn Terriers Huske en Eevee zijn helaas beide in 2013 overleden. Voorlopig zijn er dus geen plannen meer om met Cairn Terriers te fokken.
Mocht u interesse hebben in een pup dan raden wij u aan om contact op te nemen met de Nederlandse Cairn Terrier Club (www.nctc.nl). Zij kunnen u zeker helpen aan adressen van goede fokkers met pups.


Uit de combinatie Sound of Pappa's Eevee en Tofthus Andy (zie www.cairn-terrier.nl ) zijn op 18 oktober twee reutjes en twee teefjes geboren.

Andy

Eevee met pups

Na een spannende laatste week waarin Eevee verschrikkelijk dik was geworden was het donderdag dan zover.
Het werd even hard werken maar dat was ook geen wonder. De pups wogen tussen de 165 en 220 gram en dat is toch wel veel voor zo'n klein teefje. Maar ze zijn er en ze doen het goed.
Dit zijn de foto's van de eerste vier dagen.

Het gaat erg goed met onze cairntjes. Ze liggen er tevreden bij en sinds vandaag 30 oktober gaan er al wat oogjes open. Omdat Eevee volgens de cairntjes maar drie goede tepels heeft leggen we zo nu en dan n van de cairntjes bij Leeta aan. Die vindt dat prima en ondanks dat ze toch maar de helft van het gewicht hebben gaat dat heel goed. Ze worden al flink geknuffeld en genieten daar erg van.

Het heeft even geduurd voor de volgende foto's verschenen.
Eevee heeft een borstontsteking gehad en is erg ziek geweest. Weinig tijd voor andere dingen dus.
Maar hier is dan de serie tot en met week 4. De pups hebben zich goed ontwikkeld. Zijn bijgevoerd met de fles en naar de kamer verhuisd. Er wordt veel geknuffeld en inmiddels spelen ze ook in de kamer.
Ze rennen achter elkaar aan en buitelen over elkaar heen. Een vrolijk stel. Ze eten nu ook al van een bordje en vinden vooral het blikvoer heerlijk.
Spelen met knuffels is erg leuk en de labradors vinden ze ook erg aantrekkelijk. Al zijn die al weer een stuk groter en zal samen spelen niet zo lang meer kunnen.

Zes weken oud maar ze kunnen de wereld wel aan hoor. Het zijn echte Cairns.
De eerste keer buiten was n groot feest. Even vreemd kijken maar toen als lammetjes in de wei aan het ronddartelen. Een prachtig gezicht.
Ze zijn gent en gechips en gecontroleerd op Levershunt. Gelukkig was alles prima in orde en was de dierenarts erg tevreden over het nestje.
Ze spelen nu al flink en maken kennis met de katten. Dat verloopt allemaal prima en alles loopt al lekker door elkaar. Ook de labradorpups zijn geen probleem.
Ze zijn weliswaar groter maar de Cairn voelt zich altijd groter dus als het nodig is weten ze zich goed te handhaven.

Ruim 8 weken oud en alle cairns zitten inmiddels bij hun nieuwe baasjes. Dit zijn de laatste foto's thuis en al wat foto's van de nieuwe eigenaren.
Iedereen is erg blij met de nieuwe aanwinst. Voor ons was het even wennen om de kleintjes weg te zien gaan. Waarschijnlijk is het voor lange tijd ons laatste Cairn nestje en dan moet je toch even slikken. De laatste weken waren erg gezellig. De cairntjes konden het goed vinden met de labradorpups en ze konden dan ook met z'n allen in de serre en buiten heerlijk spelen. We kijken er weer met heel veel plezier op terug.