LABRADORS CAIRN TERRIERS
WIE ZIJN WIJ?
PUPPY DAG
GASTENBOEK
LINKS
CONTACT
ALGEMEEN PUPS EIGEN HONDEN
LABRADORS - DAGBOEK HUIDIGE PUPS
2005 - 2006a - 2006b - 2007 - 2009a - 2009b - 2010a - 2010b - 2012 - 2013

Om u een idee te geven hoe de pups bij ons opgroeien kunt u hieronder het dagboek lezen van de pups van vorig jaar.
Al deze pups hebben inmiddels een fijn thuis gevonden.

Moeder Luycka is geïmporteerd uit Zweden. Zij is een labrador uit een duidelijke werklijn. Vader Fresh Field Wolf heeft ook een grote "will to please"en heeft uitmuntende showresultaten geboekt.
Beide ouders zijn natuurlijk onderzocht op HD en ED en vrij bevonden. Ook de ogen zijn gespiegeld en ook dat is in orde.

6-12-2004 : Lycka is loops
 
18-12-2004 : Eerste dekking. Fresh Fields Wolf van Peter en Annemarie is toch een geweldige lieve hond.
Het was weer heel gezellig voor baas en hond.
We gaan totaal toch 4 keer dekken. Lycka blijft aangeven dat ze nog wil.

 
9-2-2005 : Beginnen met temperaturen
 

15-2-2005 : Eerste dip in de temperatuur. (37.17)
 
17-2-2005 : Melk loopt uit de tepels. Dunne ontlasting
 
20-2-2005 : Weer een dip in de temperatuur. Ze laat me nergens meer alleen. Dit duurt niet lang meer.
 
21-2-2005 : Natuurlijk ’s nachts om 2.00 uur begint het met weeën en om 9.09 uur wordt de laatste pup geboren. Tien totaal. 'S Middags komt de dierenarts en die is zeer tevreden. De pups trouwens ook. Ze drinken goed en liggen er tevreden bij.
 

 
22-2-2005 : Alles is goed aangekomen. We gaan wel bijvoeden want Lycka moet in goede conditie blijven. Tien pups is toch wel erg veel dus gaan we haar helpen.
 
6-3-2005 : Alle pups hebben nu de oogjes open. Ziet er toch weer schattig uit.
 
10-3-2005 : Ze gaan op de grote baby weegschaal. De kleine past echt niet meer. Ze zijn allemaal ook ruim boven 1 kilo. Met Lycka gaat het prima. Ze eet enorme hoeveelheden maar ziet er prima uit en de vacht glanst enorm. Buiten wil ze best even spelen en we lopen alweer wat verder.
 

 
11-3-2005 : We beginnen met geweekte brokjes uit de hand te geven. Ze vinden het natuurlijk heerlijk want het zijn labradors.
 
16-3-2005 : Pups ontwormd. Niets gevonden en ze hadden er ook geen last van. Ze kruipen al heerlijk rond en nu ze in de woonkamer zijn worden ze nog meer geknuffeld. Ieder heeft toch weer een eigen lieveling en langzaam komen er ook al namen naar boven.
De brokjes vinden ze heerlijk en we voeren de hoeveelheid langzaam op. Het voordeel van uit de hand voeren is toch dat ze heel graag bij je komen ook als ze aan het spelen zijn. De mens wordt zo toch al snel een grote vriend.
 
4-4-2005 : De pups worden geënt en de dierenarts kijkt ze allemaal na. Alle pups zijn gezond maar dat hadden we wel verwacht.
 

 

 
12-4-2005 : Klein ritje in de auto met mama erbij. Dat gaat prima. Ze spelen gewoon door.
We hebben ook een Cairn pup van 3 maanden te logeren en die kan gewoon meespelen. Het is een gezellige boel. In de tuin vermaken ze zich ook al prima. Het wordt nu wel tijd om naar de bijkeuken te verhuizen. Tien pups in de loopren in de kamer is toch wel te veel. We maken weer een knusse hoek voor ze en ze vinden het heerlijk om in de aubiose te ravotten
 

 

 

 
16-4-2005 : De eerste pup, Willem wordt opgehaald, weer een heel gelukkig gezin. Daar doe je het toch ook voor.
 
17-4-2005 : Met Willem is alles goed gegaan. Alleen het slapen ging nog moeilijk maar dat komt wel. Verder zijn de nieuwe baasjes heel tevreden en dat is altijd fijn om te horen.
We hebben nu eindelijk besloten dat het kleinste zwarte teefje bij ons blijft. Ze gaat Belle heten.
Eigenlijk wilden we nu nog niet een pup aanhouden maar deze combinatie geeft zulke fijne pups.
Met pasen was er nog één uit het vorige nest van dezelfde combinatie en deze is uitgegroeid tot een heerlijke hond met een heel fijn karakter. Omdat Lycka over 1 ½ jaar bijna zeven is weten we nu nog niet of we haar dan nog een keer laten dekken en we willen niet dekken omdat wij zo nodig weer een pup willen. Dus we houden Belle. Ook Fred, een zwarte reu blijft voorlopig hier. Een heerlijke reu die al laat zien dat hij graag wat voor je wil doen.
 
24-4-2005 : Eerste foto van Willem binnen. Het gaat prima.
 

 
3-5-2005 : De dierenarts komt weer voor de enting. Alles ziet er prima uit.
Het blonde teefje wordt opgehaald. Ze gaat Suze heten.
 
4-4-2005 : Met Suze is het prima gegaan. Ook hier weer een tevreden familie.
We krijgen ook een paar foto’s toegestuurd. Het ziet er gezellig uit.
 

 
7-5-2005 : De pups zitten nu veel buiten en ontdekken steeds meer manieren om uit de pupren te ontsnappen. Harm is het hele weekend bezig om alles pup save te krijgen maar het is weer gelukt. (voorlopig?)
 
9-5-2005 : Langzaam nemen we ze op de arm mee naar buiten. Het weer speelt niet zo mee maar onder de jas kunnen ze de grote wereld ook goed bekijken. Het is allemaal wel spannend hoor.
 

 
21-5-2005 : Onze Fleurtje wordt opgehaald en gaat Shandy heten. Ze gaat samen wonen met een Jack Russel.
Dat gaat vast goed want de pups spelen hier ook met de Cairn Terriers en zijn dus wel gewend aan dat formaat.
 

 
22-5-2005 : De blonde reu wordt opgehaald. Het was echt Harm z’n lieveling maar het hoort erbij. De nieuwe baas is erg gelukkig mee en dat doet je dan weer goed.
We zien nu toch ook dat het prettig is als de pups wat langer blijven. Ze spelen nu veel met Lycka en krijgen zo op een hondse manier toch heel goed wat manieren. Het bijten wordt minder en zachter. Bovendien gaan ze ook heel beschermd de nieuwe wereld in. Vaak is Lycka erbij en zien ze dat het goed is. Als Lycka naar een andere hond gaat kunnen zij dat ook doen en ze doen dat dan ook heel vrolijk. Dat zie je ook bij passerende brommers en fietsers. Doordat Lycka niet reageert vinden de pups het ook heel gewoon. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er genoeg aan inprenting gedaan wordt.
 

 
24-5-2005 : Met Shandy en Joris Jan gaat het goed. Tijdens de reis geen problemen en ook het slapen in de bench gaat goed.

Het gastenboek van de site begint nu ook te lopen. Spannend om die berichtjes te lezen.

De dierenarts is weer geweest voor de laatste enting. Ze zijn nu volledig beschermd en we kunnen volgende week met ze gaan zwemmen. Dat wordt vast dikke pret.

Uit de puppy ren klimmen is geen enkel probleem meer. Dus zitten ze nu regelmatig in de “grote honden”ren. Daar vermaken ze zich prima met de speeltjes en met de katten die daar vrolijk tussendoor lopen en klimmen.